Göksu Kapı üretim alanlarında bilirkişi ekibimiz aracılığıyla belirlenen strüktürdaki Yangın Bapları en güçlü kalite ve en şık fiyat politikamıza reva olacak şekilde üretilir.
Yangın kapisinda ürkü bar kolu panik simultane kapının kolayca açılması bağırsakin kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni bapsı yardımıyla yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın baplarının yangına metanet sınıfları, ekseriya A, B ve C olarak sınıflandırılır.
Olağan zamanlarda yıldızlı buzakılacak yangın zon kapıları, algılama sistemi yahut sprinkler sistemi flow-switch’lerinden alınan sinyal ile otomatik olarak kapanmalı,enerjisi kesilmesi yerinde kapılar kapalı konuma geçmeli ve kontrolör merkezinden manuel olarak karşıdan karşıya kapatılabilmelidir.
Patlayıcı maddelerle ait bölgeler, ısı ve basınç tesiri ile kolay tutuşabilen ve patlayabilen maddelerin bulunmuş olduğu yerlerdir. Kurşun, barut, şiddetli kapsül ve benzeri maddelerin yapım ve saklama edilmiş olduğu ve satıldığı bölgeler bu yerlerdendir.
Yangın Bapsı Kolu ekseriyetle aşağı muhik itilerek kapının kolayca açılmasını sağlayıcı Panik şube binasında kullanılır.
Parlayıcı ve patlayıcı maddeler ile akaryakıtların imal edildiği, depolandığı, doldurma-boşaltma ve satış maslahatlerinin strüktürldığı bölgeler güçlü kötü yerler olarak değerlendirilir.
120 dakikaya derece alevleri engeller. Aynı zamanda kötü sızdırmama Yangın kapısı özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini katkısızlar ve sağlıklı bir şekilde hadise yerini vazgeçme etmelerini kolaylaştırır.
İzmir yangın bapsı, izmir yangın bapları, yangın bapsı İzmir, yangın bapları izmir
Örneğin yangın merdivenleri koridorların sonunda kâin yangın çıkış baplarıyla konfederetir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi zorunlu bir birliktelik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin inşaatı yasalarla zorunlu kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine ilişkilı temelı kurallarla kurulmaktadır.
Yangın Kapıları ısı ve tütün sızdırmadığı için insanların dumandan zehirlenmesine engel olan acil hatır kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha tekmil ordu olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.
Kaçış merdivenine bir odadan geçilerek ulaşılmasına; göz kapısının bizatihi kapanır olması ve kilitsiz tutulması ve kaçış merdivenine ulaşılan odanın kapısından kaçış merdivenine olan azami uzaklığın 9 m’yi geçmemesi hâlinde müsaade edilir.
Bir binada veya çatı sıkında, kaçış yolu olarak görev veren korunumlu koridorların yahut korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Ek-3/B ve Ek-3/C’de tamlanan sürelere birebir olması mecburidir.
Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik uyarınca, binalarda yangın merdiveni ve yangın kapısı kullanılması zorunludur ve esasları bu yönetmelikle yayınlanmıştır.
Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını esenlar.